ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ

 

 

Η θερμανση με κλιματιστικα αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την θέρμανση του σπιτιού, ιδιαίτερα σε μικρότερα σπίτια αφού μπορούν να θερμάνουν το χώρο γρήγορα και αποδοτικά. Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι το κόστοςχρήσης των κλιματιστικών επιβαρύνει ξεχωριστά τον κάθε καταναλωτή και όχι ολόκληρη την πολυκατοικία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κάθε ιδιοκτήτη να αποφασίζει μόνος του για τη θέρμανση του χώρου του.

 

Το κόστος τοποθέτησης και συντήρησης των κλιματιστικών είναι χαμηλότερο από τις άλλες μεθόδους θέρμανσης, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις το κλιματιστικό είτε υπάρχει ήδη είτε επιλέγεται ως αναγκαστική μέθοδος δροσισμού το καλοκαίρι. Επίσης, δε συναντάμε απώλειες στη θερμότητα όπως συμβαίνει συχνά με τους λέβητες και τους καυστήρες, λόγω κακής συντήρησης.

 

Τα κλιματιστικά inverter αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για θερμανση με κλιματιστικα αφού εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καθώς καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια κατά τη λειτουργία τους με το συντελεστή απόδοσής τους να πλησιάζει σε αρκετές περιπτώσεις το 4. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε κιλοβατώρα (kwh) που καταναλώνουμε ζεσταινόμαστε με τετραπλάσια θερμική ενέργεια.

 

Τέλος, η θέρμανση με κλιματιστικά μας δίνει πλήρη αυτονομία καθώς μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο χώρο του σπιτιού επιθυμούμε να θερμάνουμε. Έτσι λοιπόν μπορούμε να ζεσταίνουμε ξεχωριστά το υπνοδωμάτιό μας για παράδειγμα, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώνουμε άσκοπα ενέργεια για το υπόλοιπο σπίτι. Επίσης, ο ρόλος των κλιματιστικών μπορεί να είναι και συμπληρωματικός της κύριας θέρμανσης, ειδικά για τους μεγάλους χώρους, εξασφαλίζοντάς μας με αυτό τον τρόπο ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Φυσικά, θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι για την απόδοση του κλιματιστικούμας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η σωστή τοποθέτησή του. Για αυτό είναι χρήσιμο να απευθύνεστε στους ειδικούς πριν προχωρήσετε σε αυτή την κίνηση, ώστε να εξασφαλίσετε τα μέγιστα αποτελέσματα με τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ που θα βρείτε στην αρχική σελίδα.