ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΝΕΡΟΥ (ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΕΣ)

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ / ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η σειρά κεντρικών κλιματιστικών μονάδων  παράγεται σε πολλά μεγέθη και καλύπτει τις ανάγκες κλιματισμού και αερισμού πρακτικά κάθε εφαρμο­γής υψηλών απαιτήσεων από άποψη θερμοκρασίας, υγρασίας, ποιότητας και κατανομής αέρα και ελέγχου της στάθμης θορύβου. 

Ο τρόπος σχεδίασης του προϊόντος επιτρέπει τον συνδυασμό μεγάλης ποικιλίας εξαρτημάτων έτσι, ώστε να παρέχεται η κατάλληλη λύση από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες και απαιτητικές εφαρμογές. Το μεγάλο εύρος των προσφερομέ­νων παροχών καλύπτει πρακτικά χώρους οποιουδήποτε μεγέθους.

 Περίβλημα: Σκελετός από διπλό χαλύβδινο προφίλ με παρεμβολή ειδικού συνθετικού παρεμβύσματος (EPDM) ειδικής σχεδίασης που απομονώνει θερμικά την εξωτερική από την εσωτερική πλευρά (θερμοφραγμός) και ταυτό­χρονα χρησιμεύει για την αεροστεγανότητα της κατασκευής.

Προαιρετικά προσφέρεται με μόνωση των πάνελ  είτε με έγχυση διογκωμένης πολυουρεθάνης είτε με ορυκτοβάμβακα με πάχη: 25, 40 ή 50mm.

Προαιρετικά προσφέρεται πολυεστερική, ηλεκτροστατική βαφή RAL, πάχους 60-70μ

Ανεμιστήρες: Οι μονάδες προσφέρονται με μεγάλη ποικιλία ιμαντοκίνητων, φυγοκεντρικών ανε­μιστήρων (με εμπρός ή πίσω κεκλιμένα πτερύγια). Προσφέρονται επίσης ανεμιστήρες απλής αναρρόφησης, ελεύθερης ροής, σε απευθείας σύζευξη με τους ηλεκτροκινητήρες που διευκολύνουν την ρύθμιση παροχής του αέρα με μεγάλη ακρίβεια μέσω μετατροπέα συχνότητας (Inverter). Όταν η μετάδοση γίνεται με ιμάντες, χρησιμοποιούνται τροχαλίες με χωριστό κωνικό ομφαλό. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι τριφασικοί, βραχυκυκλωμένου δρομέα με προστασία IP 55 και κλάση μόνωσης F.

Εναλλάκτες θερμότητας (στοιχεία) για κρύο ή ζεστό νερό ή ψυκτικό μέσο. Κατασκευάζονται από χαλκοσωλήνες χωρίς ραφή κατά ASTM Β-280 και πτερύγια αλουμινίου. Εναλλακτικό υλικό για την κατασκευή των πτερυγίων είναι χαλκός ή προβαμμένο αλουμίνιο. Οι συλλέκτες κατασκευάζονται από χαλκοσωλήνες.

>Σταγονοσυλλέκτες από πτερύγια PVC ειδικής μορφής και πλαίσιο από γαλβανισμένα ή ανοξείδωτα ελάσματα.

>Τμήμα εξοικονόμησης ενέργειας με πολλές εναλλακτικές λύσεις (πλακοειδής εναλλάκτης, περιστρε­φόμενος εναλλάκτης, heat pipe, run around coil).

>Τμήμα φίλτρων με συρόμενα προφίλτρα ή σακκόφιλτρα. Ποικιλία φίλτρων και βαθμών διήθησης (EU 3-EU 9).

>Τμήμα ύγρανσης με ψεκασμό νερού, υγραντήρα τύπου laminar ή υγραντήρα ατμού.

>Τμήμα ηχοπαγιδων με στοιχεία από διάτρητο γαλβανισμένο έλασμα και μόνωση ορυκτοβάμβακα με κάλυψη από υαλούφασμα.